Welkom
Geneeskundige principes
Reiki algemeen
Reiki voor kinderen
De helende Reis
Ervaringen
Kinderpagina
Tarieven & voorwaarden
Agenda en cursussen
Wie ben ik
Contactinformatie
Boeken & Links
Namasté in het nieuws
Natuurgeneeskundige principes


In mijn praktijk hanteer ik een holistische benadering voor de heling en ontwikkeling van mensen.

Het fundament voor deze benadering zijn de vijf natuurgeneeskundige principes.


Energie
Zonder een gezonde basis van energie is geen herstel mogelijk. De eerste prioriteit is daarom altijd gericht op het herstel van de energiebalans.

Prikkeloverdracht
De tweede prioriteit van de behandeling ligt in het herstellen van de fysieke- en/of geestelijke communicatiesystemen, die via de zenuwbanen de cellen beďnvloeden. Zonder een goede geleiding stagneren vele functies.

Drainage
De derde prioriteit is gericht op drainage om de toxische (giftige) belasting in zowel de geestelijke- als lichamelijke vorm te verminderen. Onze huidige westerse cultuur is zodanig dat wij ons dagelijks geestelijk en lichamelijk verontreinigen. Veel energie wordt daarom gebruikt om deze belastingen van lichaam en geest te bewaken. En dit veroorzaakt een verminderde prikkeloverdracht (prioriteit 2) en daarmee vertraging in het beoogde herstel.

Voeding
De vierde prioriteit is gelegen in goede voeding. Naast lichamelijke voeding is ook geestelijke voeding van belang. Een balans in deze voeding brengt evenwicht tussen prestatie en welzijn.

Psyche
Indien aan de eerste vier prioriteiten aan herstel is gewerkt, volgt als logisch vervolg bewustwording. Deze bewustwording maakt het mogelijk de feitelijke oorzaak van de ziekte te ontdekken en daarmee de veranderingsprocessen in gang te zetten die leiden tot herstel van de lichamelijke en geestelijke gezondheid.


Voor de toepassing van de vijf natuurgeneeskundige principes in de behandelingen, wordt er gebruik gemaakt van verschillende methoden en technieken, zoals onder andere Reiki, helende reis therapie, NLP-technieken, technieken van de Sedona methode en visualisaties.

Iedere behandeling bestaat uit een unieke mix van deze methoden en technieken, toegespitst op het individu en de specifieke situatie.

Top   |   Terug