Welkom
Geneeskundige principes
Reiki algemeen
Reiki voor kinderen
De helende Reis
Ervaringen
Kinderpagina
Tarieven & voorwaarden
Agenda en cursussen
Wie ben ik
Contactinformatie
Boeken & Links
Namasté in het nieuws

REIKI en de HELENDE REIS - voor kinderen

Kinderpagina

Reiki
Helende reis


Reiki

Wat is nu precies Reiki?
Het woord Reiki betekent universele levensenergie. En met het moeilijke woord 'universele' wordt bedoeld, dat het over de hele wereld gelijk is. Het is de energie die we opnemen in ons lichaam. Dit doen we onder andere tegelijk met het inademen van de lucht. We hebben het nodig om te kunnen leven, te groeien en gezond te blijven.

Daarnaast heb je natuurlijk ook eten en drinken nodig. Eigenlijk neem je dagelijks levensenergie op zonder dat je erbij nadenkt. En met Reiki kun je jezelf of anderen met een behandeling extra levensenergie geven.

Hoe werkt het geven van Reiki?
De energie komt op verschillende manieren je lichaam binnen: via de kruin (die zit bovenop je hoofd) en met het inademen. De energie stroomt door de kruin, via energiekanalen in je lichaam naar je hart en van daaruit via de armen uit je handen.

Energiekanalen zijn een soort stroomdraden waar de energie doorheen stroomt. Net als bij elektrische apparaten zoals een radio, tv, lamp of computer, waar de stroom ook door het snoer loopt.

Bij veel mensen raken deze energiekanalen gedeeltelijk verstopt, waardoor de energie niet meer goed kan stromen. Als de energie heel lang niet goed kan stromen, kun je je niet lekker gaan voelen of zelfs ziek worden. Net als bij de elektrische apparaten die niet meer goed werken als de stroomdraad is beschadigd.

Tijdens de Reiki cursus worden de energiekanalen door de inwijdingen weer 'schoongemaakt', zodat de energie weer overal door je lichaam kan stromen. Alle rommel wordt dan opgeruimd. Dat is dus goed voor je gezondheid.

Reiki cursus voor kinderen
De Reiki cursus is veel meer dan de vier inwijdingen (waar je heerlijk ontspannen van wordt). Je gaat samen met de andere kinderen oefenen met het geven van Reiki aan jezelf en elkaar. We doen ook verschillende oefeningen waardoor je je bijvoorbeeld beter kunt concentreren. En er is ook tijd om creatief bezig te zijn met tekenen.

Enkele weken na de cursus komen we nog een keer bij elkaar, zodat je je ervaringen met Reiki kunt delen, vragen kunt stellen en natuurlijk elkaar kunt behandelen als je dat wilt.

Als je nog vragen hebt over de cursus, dan kun je altijd (je vader of moeder laten) mailen of bellen. Wil je weten wanneer er weer cursussen gepland staan? Kijk dan op de pagina Agenda en cursussen.


Helende reis

Wat is een helende reis?
Bij een helende reis ga je in gedachten een boeiende reis maken door je lichaam. Je gaat een mooie trap af en door een deur waarachter je eigen lichaamswijsheid aanwezig is. Daar ontmoet je een wijs iemand, op wie je volledig vertrouwt. Die gaat met je mee gedurende deze reis in je gedachten.

Jouw eigen lichaamswijsheid weet precies waar je moet zijn in je lichaam. Je ontdekt daar een plek die anders is dan de rest van de omgeving in je lichaam. Daar komt dan een herinnering boven van iets dat je hebt beleefd, maar niet goed hebt verwerkt.

We gaan dan deze herinnering opnieuw beleven, waarbij je prachtige eigenschappen in je opneemt, zoals bijvoorbeeld zelfvertrouwen, goed voor jezelf kunnen zorgen en humor. Dan blijkt dat je die oude herinnering heel anders beleeft met deze mooie eigenschappen. Daarna kun je jezelf en/of anderen uit de herinnering vergeven bij een prachtig kampvuur van rust en vrede.

Vervolgens ga je kijken in je lichaam hoe de plek er nu uitziet of verandert als gevolg van je vergeving. Tenslotte ga je weer terug naar de deur en kun je afscheid nemen van de wijze persoon die met je mee is gegaan op deze reis. Daarna kun je de trap weer oplopen en kom je weer terug in het hier en nu.

Veel kinderen ervaren meer rust en vertrouwen als ze een helende reis hebben gedaan. Misschien is het ook wel iets voor jou? Als je enkele ervaringen van andere kinderen wilt lezen, kijk dan onderaan de pagina Ervaringen.


Top   |   Terug