Welkom
Geneeskundige principes
Reiki algemeen
Reiki voor kinderen
De helende Reis
Ervaringen
Kinderpagina
Tarieven & voorwaarden
Agenda en cursussen
Wie ben ik
Contactinformatie
Boeken & Links
Namasté in het nieuws

Reiki voor kinderen

In onze steeds maar drukker wordende maatschappij hebben veel kinderen moeite om tot rust te komen of om alle opgedane indrukken een plek te geven.

Een Reiki cursus is een prachtige manier om uw kind gereedschappen te geven om zichzelf beter te leren kennen en positief in het leven te staan. De cursus voor kinderen is speciaal opgezet voor (gevoelige) kinderen tussen 6 en 12 jaar.


Wat houdt de cursus Reiki 1 voor kinderen in?

In een ongedwongen en ontspannen sfeer worden de kinderen ingewijd en passeren alle aspecten van het Usui-systeem van Reiki de revue. De kinderen gaan zichzelf behandelen en ook elkaar en daarnaast doen we diverse grondings- en visualisatie oefeningen. Er worden spelletjes gedaan die met energie te maken hebben. Ook is er ruimte voor creativiteit (tekenen).

De cursus wordt gegeven in twee keer 2,5 uur, op een zaterdag- en zondagochtend.

Na afloop van de cursus krijgen de kinderen een deelnamecertificaat en een cursusmap mee waarin alle behandelde stof staat beschreven en uitgebeeld, zodat ze alles nog eens rustig kunnen nalezen en nakijken.

Enkele weken na de cursus is er op een zaterdag- of zondagochtend een opfrisbijeenkomst gepland, zodat de kinderen hun ervaringen, die ze hebben opgedaan in de tussenliggende periode, met elkaar kunnen delen en vragen kunnen stellen. Tevens kunnen de kinderen zichzelf en elkaar behandelen.

Bij voorkeur heeft minimaal één van de ouders/verzorgers Reiki gedaan of is één van de ouders/verzorgers zelf bezig met bewustwordingsprocessen. De ouder/verzorger is namelijk het eerste aanspreekpunt van het kind als er vragen zijn. In de ontdekkingsreis van het kind rond de ervaringen met Reiki is het belangrijk dat het kind serieus genomen wordt en goed wordt ondersteund.

Het cursusschema voor de Reiki 1e graad voor kinderen vindt u hier: Agenda en cursussen.


Top   |   Terug